668 145 480 info@jacekjagusiak.pl

W zeszły wtorek Matt Cutts napisał dodatkową wskazówkę na Twitterze dotyczącą pliku Disavov. Nie wiem tylko kto wgrywając nową wersję pliku najpierw usuwa starą, ale ok, Matt napisał, aby tak nie robić i po prostu wgrać nowy pliczek, który zastąpi stary.

„Quick SEO tip: no need to delete your old disavow links file before uploading a new one. You can just upload the new one – powiedział Matt”

plik disavov

Niedługo później wytłumaczył swoją wiadomość tak:

Some SEOs have been deleting the file first, then uploading new, which creates two emails, and sometimes that confuses folks.

Tłumaczenie:

Niektórzy najpierw usuwają plik, aby uploadować nowy, co tworzy dwie wiadomości e-mail co czasami może mylić ludzi.

Tylko jakich ludzi? Tych ludzi? Czy tamtych?

Dla mnie sprawa jest prosta, zawsze nadpisywałem już istniejący Disavov i to bardziej z lenistwa, bo nie chciałby mi się dodatkowo klikać w celu usuniecia starego, więc mimo to robiłem jak wielki Matt przykazał. A Wy jak robicie?

Źródło: www.seroundtable.com

ZOBACZ:  Jak wykryć potencjalny atak na stronie dzięki Webmaster Tools?